fbpx

Undervisere

Angelina Watson underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Angelina Watson

Stemme / Ophelia studio

Skuespiller og Stemmecoach. Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1991. Har gennem mange år arbejdet med forskellige teknikker som Suzuki, Nadine George og Roy Hart.

Annika Johannesen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Annika Johannessen

Klasselærer

Uddannet skuespiller på Skuespillerskolen v/Århus Teater 1987-90. Skuespiller v/Det Kgl. Teater 1990-2004. Derefter freelance skuespiller.

Carsten Fromberg underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Carsten Fromberg

Filmskuespil / Filmteknik
Uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole 1989.
Debutterede med filmen Ondt Blod i 1996.

Carsten har blandt andet undervist på Statens Teaterskole, Skuespillerskolerne v/ Aarhus- og Odense Teater, Københavns Universitet, Det Danske Kunstakademi, Teaterhøgskolan i Oslo, Norsk Filmutvikling m.m. I årene 1998-2002 var han leder af instruktørlinien på Den Danske Filmskole.

Carsten Kressner rektor Skuespillerskolen Ophelia
Carsten Kressner

Meisner- og Harateknik / Stykkelæsning / Genre m.m.

Skolens stifter og daglige leder. Skuespiller og instruktør. Uddannet på Skuespillerskolen v/Odense Teater 1981 samt manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole 1993. Efteruddannet i bl.a. New York.

Christine Wolff Ørnsbo underviser Skuespillerskolen Ophelia
Christine Wolff Ørnsbo

Meisner-teknik / Klasselærer / Ophelia studio

Skuespiller. Uddannet på The William Esper Studio, New York. Har medvirket i en række forskellige teaterproduktioner i New York såvel som Danmark. Senest; Mågen (Teatret Ved Sorte Hest), Who Will Carry The Word (Center Stage Theatre) og 1864 (Asterions hus). Underviser desuden i Meisner-teknik på Skuespillerforbundet.

Dorte Bjerre Jensen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Dorte Bjerre Jensen

Kontakt Improvisation / Fysisk soloforløb

Uddannet performer, danser og underviser. Har gennem mange år undervist i kontaktimprovisation, yogacontact & akroyoga i både ind og udland.

Emma Balcazár underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Emma Balcazár

Film & drama

Filminstruktør uddannet på Den Danske Filmskole 2005. Underviser blandt andet ved Den Danske Scenekunstskole i København og Odense.

Henning Sprogoe underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Henning Sprogøe

Impro

Uddannet skuespiller i 1983 og har siden virket som underviser, uddannelsesleder, teaterchef og skuespiller. Er pt. i gang med at udvikle mulighederne for et integreret samarbejde mellem skuespil og film i Danmark.

Ida Sand Michelsen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Ida Sand Michelsen

ManuVision / Fysiodrama

Uddannet ManuVision behandler og træner siden 2012.  Fast underviser på Akademiet (daghøjskole), Det Danske Filmskuespiller-Akademi, ManuVision-uddannelsen og tidligere på Den Rytmiske Daghøjskole. Har haft egen praksis siden 2015 i ManuVision Huset på Frederiksberg og i Resonanshuset i Lyngby Tårbæk.

nge Dinesen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Inge Dinesen

Stemme og Kommunikation

Træner scenekunstnere i scenisk opmærksomhed, indre og ydre kontakt og kommunikation. Siden 1992 undervisnings- og træningsopgaver for de statslige skuespillerskoler, samt i offentligt og privat erhvervsliv.

Jesper Bruun underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Jesper Bruun
Chekhov teknik / FysiodramaSkuespiller og Chekhov underviser. Uddannet fra Skuespillerskolen Ophelia i 2013. Har blandt andet spillet på Det Kongelige Teater og Teatret Zeppelin, og har senest spillet med i den anmelderroste forestilling Det testikkelløse samfund på vildskud og forestillingen Træer vokser ind i himlen, med Teater Pondus.
Klaus Messerschmidt Hjuler underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Klaus Hjuler

Stagefight og stunt

Professionel stunt-koordinator siden 1990. Har koreograferet stunts til mange teaterforestillinger og danske film.

Lars Junggreen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Lars Junggreen

Stil

Uddannet fra Skuespillerskolen ved Århus Teater 1967-70. Har siden virket som underviser, iscenesætter, skuespiller og rektor på Skuespillerskolen v. Århus Teater.

Line Worre Erikstrup underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Line Worre Erikstrup

Fysiodrama / Laban / Ophelia studio

Psykomotorisk terapeut og danser. Hun har fagspecialiseret sig i Rudolf Laban bl.a. igennem studie på The Laban/Bartenieff Institute of Movement Studies i New York.

Lisbeth Rysgaard underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Lisbeth Rysgaard

Ophelia studio

Lisbeth er uddannet coach fra DISPUK i 2001, og har stor erfaring med at coache inden for de kreative brancher. Er tilknyttet Karrieretjek, Jobscenen, Musikerliv, ARTLAB og Artist House med mere og arbejder sideløbende som musiker.

Lykke Sheuer
Lykke Sheuer

Underviser i cold reading på Ophelia studio

Skuespiller. Uddannet på Mikael Chekov Studio i Aarhus 1996.

Er kendt gennem sit arbejde på teater, tv og film. Senest har hun været fast cast på TV2s Badehotellet.

Malene Koch underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Malene Koch

Fysiodrama / Koreografi & ensemble / klasselærer

Skuespiller og professionel danser.  Uddannet fra Skuespillerskolen Ophelia 2016. Og har en lang karriere bag sig som professionel Ballroom/Latin danser.

Malika Pattey underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Malika Pattey

ManuVision / Fysiodrama / Fysisk soloforløb

Malika Pattey er uddannet Manuvision behandler og træner i 2013. Underviser fast på Manuvision Soft i Manuvision Huset 2015 – 2017, Filmskuespillerkademiet 2016/17 og gennem egen praksis i Manuvision Huset. Malika har tidligere arbejdet med skuespil og fysisk teater.

Marie Louise Wille
Marie Louise Wille

Instruktør på 3. årets midtvejsproduktion.

Nilaveni Ramayya underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Nilaveni Ramayya

Genre, underviser, instruktør og skuespiller.

Uddannet i Moskva på St.T-Skole “GITIS” – skuespillerafdeling. Nilaveni Ramayya har i en lang årrække været fast tilknyttet Moskva Teater, som skuespiller og som person-instruktør. Siden 1979 har Nila arbejdet og undervist i Danmark blandt andet på teaterskolerne i København og Århus og senest på Rødkilde Højskole.

Nini Matessi Schou underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Nini Matessi Schou

Æstetisk stemmebrug & scenisk talesprogsdannelse/ Ophelia studio

Æstetisk logopæd., talelærer og scenisk sprogkonsulent. Cand.mag fra Københavns Universitet, Audiologopædi og Bologna Universitet, Institut for film, musik & teater. Voice coach på Aarhus Teater, underviser på DDSKS m.m. og metodeudvikler indenfor sit felt bl.a. dansk dialekttilegnelse for skuespillere og socio-lingvistiske elementer i replik og stemme.

Noora Hannula underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Noora Hannula

Underviser i fysisk teater

Uddannet ved Amsterdam School of the Arts. Har gennem en lang årrække arbejdet som danser og koreograf i hele Europa og har vundet flere priser.

Rasmus Hougaard Skuespillerskolen Ophelia underviser
Rasmus Hougaard

Hara på 1.året Skuespiller, danser og underviser

Uddannet fra Skuespillerskolen Ophelia i 2014.
Rasmus Hougaard er tidligere danser og blev bl.a. Danmarksmester, nordisk mester og semifinalist i ungdoms-VM i dans, inden han kastede sig over skuespillet.

Han har arbejdet professionelt på blandt andet Det Kongelige Teaters Skuespilhus og Teater Republique, samt medvirket i en række spille- og kortfilm. Senest med i bodega-forestillingen Én Til Tak med Supertanker Theatre, der turnerer i det københavnske efterår 2018.

Rikke Liljenberg

Shakespeare

Skuespiller og underviser.

Uddannet skuespiller fra Bristol Old Vic Theatre i 1994. Tog en MA i Voice Studies fra Central School of Speech & Drama i London i 2003.

Har gennem en lang årrække arbejdet i England på forskellige teatre.

Robyn Lee underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Robyn Lee

In the Moment / Ophelia studio

Oprindeligt fra Australien, men siden 70’erne bosat i New York, hvor hun har danset og performet på Broadway. Hun har skrevet og instrueret for off-Broadway-teatre. Robyn Lee har udgivet flere bøger om bla. skuespillerens brug energi og har udviklet sin egen skuespillermetode, hun kalder ‘In the Moment.’ Læs mere på robynclee.com.

Sarah Boberg underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Sarah Boberg

Meisner-teknik

Skuespiller. 
Uddannet på William Esper Studio samt Strasberg Theatre Institute, New York. Medvirket i mange film, teater- og tv-produktioner.

Sidse Ploug Sørensen underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Sidse Ploug Sørensen

Ophelia studio

Underviser på det prisvindende teater, The Barrow Group, off-Broadway i New York. Sidse Ploug Sørensen har boet og arbejdet i New York de sidste 18 år, og udover sit virke som dramatiker og skuespiller i ensemblet på The Barrow Group Theatre, er hun en eftertragtet skuespiller coach indenfor film/tv og teater i New York.

Signe Gad underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Signe Gad

Alexanderteknik

Skuespiller og alexandertekniklærer. Uddannet til alexanderlærer på Center for Alexanderteknik og uddannet som skuespiller fra Dartington College of Arts i England.

Sisse Garfield Lund Skuespillerskolen Ophelia
Sisse Garfield Lund

Undervisningskoordinator og elevvejleder

Medstifter af Ophelia. Uddannet skuespiller på Neighbourhood Playhouse i New York samt på Ophelia.

Thomas Levin underviser på Skuespillerskolen Ophelia
Thomas Levin

Skuespilteknik

Skuespiller og dramatiker. Uddannet på bl.a. William Esper Studio i New York. 
Medvirket i bl.a. Norskov, Borgen, Mord uden grænser og Rejseholdet og har modtaget Reumert talentprisen 2003. Thomas Levin har også siddet som kunstnerisk leder af Teater Grob i perioden 2005 til det tidlige 2015, og har som dramatiker stået bag flere af deres forestillinger. I 2012 modtog han en Reumert som årets dramatiker.

Yael Gaathon
Yael Gaathon

Butoh / Fysiodrama / Ophelia studio

Skuespiller, Butoh danser & Koreograf. Uddannet fra Nissan Nativ Acting Studio 1993 & som Butoh danser 1995. Undervist på Aarhus skuespillerskole m.m. Skuespiller blandt andet hos “Venus Labyrinten” Cantabile 2, Aarhus & Itim Theater Ensemble Tel Aviv, Israel m.m.