fbpx

Tidligere elevforestillinger

Desert Island

Afgangsforestilling med årgang 2016-2019

DESERT ISLAND er et helt nyt teaterstykke skrevet af Christine Wolff Ørnsbo og instrueret af Henning Sprogøe.

Stykket havde premiere den 1. juni på Teatret Zeppelin som led i CPH Stage teaterfestival. Desert Island tog derefter på turne i Danmark og besøgte Nordkraft i Aalborg, Momentum i Odense og Katapult i Aarhus.

Velkommen til Desert Island
“Tillykke! I er de udvalgte blandt i alt 4682 kriminelle unge, der har meldt sig til at deltage i reality programmet Desert Island! Hvem er jer skal sejle herfra benådet og med en ren straffeattest?”

Sådan spørger programværten de 8 kriminelle unge, da de ankommer til en øde ø i Kattegat.
De næste uger dyster de om et nyt liv uden for fængslets mure. Vinderen kan sejle fra øen med ren straffeattest. Resten sendes tilbage til et liv bag tremmer.
Hvem lykkes det at charme sig ind i seernes hjerter og vinde deres sympati? Hvem viser sig at være den største skurk? Og hvor går grænsen for dyrkelsen af kriminelle som underholdning?

Instruktion: Henning Sprogøe
Dramatiker: Christine Wolff Ørnsbo

Medvirkende: Andreas Sylvan, Anne Giver Pedersen, Jens Bernstorff Vejsnæs, Joachim Loman Frøhlich, Mathias Hjørnholt, Mynte Vesti, Rasmus Rehardt, Sanne Sol, Simon Kaarfast, Simone Vinzents, Tanja Fleth Bønke.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Uden pause

Desert Island, et teatralsk reality show

DNA

2.årets afsluttende forestilling 2019

Menneskenes fællesskab er et kosmos. Ingen kan undværes. Vi er flokdyr, vi lever sammen, vi blomstrer sammen, vi falder sammen. En måde, vi er sammen på: Vi leger med Adam. Det er sjovt at lege med Adam. Adam er med på de skøreste ting. Men nu er Adam død, og det er vist nok vores skyld. Fuck. Hvad gør vi?


Skuespillerskolen Ophelias 2.år havde den 5. juni 2019 premiere på deres afsluttende forestilling DNA af Dennis Kelly med instruktion af Carsten Kressner.


Forestillingen spiller på Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4E, 1656 København V.


5. juni – kl. 19.30
6. juni – kl. 19.30
7. juni – kl. 13.00 & 19.30
8. juni – kl. 16.00
9. juni – kl. 16.00


Forestillingen varer 1 time og 20 minutter uden pause.


Medvirkende: Jacob Skyggebjerg, Jesper Møller, Josefine Glæsel, Kirstine Scharfs, Lise Pleidrup, Malene Norreen, Marco Grimnitz, Martin Dupont og Mette Omann Hansen.
Gæstespiller: Frederik Mechlenburg


Forestillingen og spillerne er efterfølgende blevet en del af Ishøj Teaters repetoir. 

 

 

Afsporinger

1.årets afsluttende visning 2019

Afsporinger er en forestilling om at vælge til eller fra; at stå midt i valget og leve med konsekvenserne.


Hvad nu hvis…? 12 personer står midt i afgørende livsituationer.
En notesbog… En handel… En begravelse… En saltstang… En fostervandsprøve… Et nervesammenbrud…


Instruktør: Christine Wolff Ørnsbo
Medvirkende: Anis Ashfaq, Annasofie Poulsen, Anton Hjort Nielsen, Birte Jona Røskvar Knutzen, Ebba Malena Debess Thomsen, Henriette Knudsen, Helene Stauersbøl Eldov, Nadia Rantzau Hunderup, Sofie Skov Nielsen og Thomas Lykke Jensen.


Foto & redigering: Alexander Rantzau Hunderup.


Forestillinger:
29. maj kl. 20.00
30. maj kl. 20.00
31. maj kl 14.00 og 20.00
1. juni kl. 16.00


Sted:
Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4e, 1656 København V.

1.året tager livtag med nogle af livets store spørgsmål og forsøger at finde vej - sammen eller hver for sig.

Soli Deo Gloria

Midtvejsforestilling 2018/2019

Afgangsholdet 2018-19 præsenterede Peter Asmussens ‘Soli deo gloria’ iscenesat af Marie Louise Wille.

Soli Deo Gloria (Æren er alene Guds) får en ironisk klang, for Gud er mærkbart fraværende i disse 12 skæbnefortællinger; Parret der mister et barn og ikke kan tale sammen, alfonsen der kvæler luderen af kærlighed, soldaten der ”bare” skyder mennesker. Alle er de faret vild, alle står de alene, alle kæmper de med livet og forsøger at navigere gennem dets afgrunde.

Har Gud forladt jorden? Er der noget ærefuldt over at dø? Eller er det bare sådan livet er?

Instruktør: Marie Louise Wille
Medvirkende: Andreas Sylvan, Anne Giver Pedersen, Jens Bernstorff Vejsnæs, Joachim Loman Frøhlich, Mathias Hjørnholt, Mynte Vesti, Rasmus Rehardt, Sanne Sol, Simon Kaarfast, Simone Vinzents, Tanja Fleth Bønke.

Skuespillerskolen Ophelia teater forestlling
EXIT18 - Skuespillerskolen Ophelia elev forestilling

EXIT 18 - (afgang 18)

3. året (2017/2018)
- afgang, overgang, udgang -

Ti mennesker kaster sig ud i at spille alt fra skuespillere til løgnere over spaltede personligheder, egoister, elskere til mordere, tvivlere og danskere. Hvordan præsenterer en skuespiller sig selv bedst? Findes drømmerollen overhovedet? Og hvordan spiller man sig selv?

Ledet af Thomas Corneliussen hopper skuespillerne ind og ud af en række roller, scener, situationer, følelser, tider og relationer for at finde svar eller en mening med det hele og med deres præstationsforestilling, med skuespillerfaget og måske med selve livet.

Så kære publikum: Sæt jer til rette. Vær vidne til overgangen fra skolegang til afgang når årgang 18 går gennem indgangen til det professionelle livs medgang og modgang. De ser angsten for undergang, tomgang og lediggang i øjnene, i håbet om en balancegang mod personlig og faglig sejrsgang. Sæt i gang!

Instruktør: Thomas Corneliussen
Medvirkende: Ella Simone Koppel, Frederik Mechlenburg, Julie Meilstrup, Klara Sofia Lind Witt, Lukas Miklik-Stolar, Michelle Heedal, Rikke Soelberg Toft, Sofie Hvass, Tine Lemming Linneberg

Stor ståhej for ingenting

2. året (2017/2018)

Alle kender udtrykket “stor stå hej for ingenting”, men har du nogensinde set det stykke udtrykket stammer fra? Det får du chancen for nu, hvor Ophelias 2.år spiller Shakespeares vildt morsomme stykke. Er det en farce? Er det en komedie? Er det lystspil, en screwball comedy? Vi er ikke sikre, men der er lidt af hvert til alles smag.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Andreas Sylvan, Anne Giver Pederesen, Jens Bernstorff Vejsnæs, Joachim Loman Frøhlich, Mathias Hjørnsholdt, Mynte Vesti, Rasmus Rehardt, Sanne Sol, Simon Kaarfast, Simone, Vinzents, Tanja Fleth, Nikolaj Dalgaard

Stor ståhej for ingenting
Skuespillerskolen Ophelia teater forestilling Solstorm

Solstorm

3. året (2017/2018)

”Vi vælger jorden fra. Den er blevet for syg. Når solen står op, forlader vi jorden”. – En gruppe unge mennesker har taget en beslutning. De vil dø. De vil forlade jorden. Inden de forsvinder, renser de deres sind, ved at fortælle og dele deres historier. Døden er smuk, tvivlen og frygten er uren. Kan de holde dem væk? En poetisk dødsmesse. Skuespillerskolen Ophelia præsenterer årets midvejsforestilling: urpremiere på forestillingen SOLSTORM af dramatikeren Abelone Koppel iscenesat af Niels Erling.

Medvirkende: Ella Simone Koppel, Frederik Mechlenburg, Poul Joachim Rasmussen, Julie Meilstrup, Klara Sofie Lind Witt, Michelle Heedal, Rikke Soelberg Toft, Sofie Hvass, Tine Lemming Linneberg, Alexander Nordahl Lund

Apati for begyndere

3. året (2016/2017)

I midten af nullerne blev et stort antal børn i Sverige syge. De stoppede med at spise og drikke, de tabte kontakten til omverden og blev apatiske. Hvad var det egentlig der skete? Hvad var sandheden om de apatiske børn?

Som en del af CPH Stage festivalen præsenterer Skuespillerskolen ophelia danmarkspremiere på den nye svenske stjernedramatikers ”Apati for begyndere” som dette års afgangsforestilling.

Skuespillerskolen Ophelia teater forestilling Apati for Begyndere
Anonyme ofre

Anonyme ofre

3. året (2016/2017)

Hver onsdag mellem 19 – 21 mødes en støtte- og terapigruppe for anonyme ofre. De deler erfaringer, styrker og håb, men i dag ankommer en ny. Er han en af os? Hvem er mest offer? Hvem er det mest synd for?

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Alexander Nordahl Lund, Fie Lip, Leonora Alkærsig Nielsen, Mie Vinzents, Nick Rud, Nikolaj Dalgaard, Zara Joy Little, Malene Koch

bortset fra det

3. året (2015/2016)

En forestilling der gennem devisning er skabt af ensemblet og instrueret af Caroline McSweeney. Denne absurde forestilling tager os med sin sorte humor ind i et parallelt univers, som måske ikke ligger så langt ud i fremtiden – til et sted hvor intet er sikkert og hvor det kan være svært at skelne mellem sandhed og virkelighed. Et sted hvor samfundet er nødt til at finde nye veje til overlevelse.

Instruktør: Caroline McSweeney
Medvirkende: Anuresh Rattan, Bylgja Ægiisdóttir, Christian Brabrand, Ida Lund, Malene Boel, Malene Koch, Mathilde Olhoff-Jakobsen, Mo Chara, Rasmus Ferdinandsen

Bortset fra det - Skuespillerskolen Ophelia elev forestilling
La Strada del Amore

la strada del amore

3. året (2014/2015)

La Strada del Amore handler om en lille trup der rejser rundt på landevejen med varité-forestillingen ”Pop og Lir Fiesta show” i en tid der er løbet fra dem, med et talent der halter bagud. Stykket er en kærlighedserklæring til disse skæve eksistenser – elskelige mennesker som kæmper under svære vilkår og under en skiftende himmel.

Instruktør: Ulla Gottlieb
Medvirkende: Bolette Engstrøm Bjerre, Camilla Mie Wikke, Irina Frankild, Louise Kilhof, Mark Viggo Krogsgaard, Sara Klein Larsen, Thea Kastberg
Koreograf: Sorella Englund

Ballade i chiozza

2. året (2014/2015)

Vi er i en lille italiensk fiskerby ved navn Chiozza. Her er mændene på havet i 10 måneder om året, og i mellemtiden opretholder kvinderne livet i det lille samfund. Da mændene komme rhjem, er der derfor både lagt op til fest OG ballade. Der bliver ikke lagt fingre i mellem i denne Carlo Goldoni-komedie fra 1762 og i Annika Johannesens iscenesættelse får den gamle komedie et friskt pust.

Instruktør: Annika Johannesen
Medvirkende: Andreas Roger Szwarc, Anuresh Rattan, Bylgja Ægisdóttir, Christian Braband, Ida Lund, Malene Boel, Malene Koch, Mathilde Olhoff-Jakobsen, Mo Chara, Rasmus Ferdinandsen, Jesper Bruun

Ballade i chiozza
Skuespillerskolen Ophelia - Per Gynt

Peer gynt - og kvinderne omkring ham

3. året (2014/2015)

Hvordan finder en mand lykken uden at finde en masse han ikke ledte efter? Hvordan finder man vejen til et hjerte som måske helst ikke vil findes? Peer Gynt bliver målt og vejet, fundet for lidt, for meget, forkert. Er vi os selv for lidt, for meget, forkert, nok?

Medvirkende musiker: Jonas Dueholm
Instruktør: Eyðun Johannesen
Medvirkende: Mark Viggo Krogsgaard, Thea Kastberg, Louise Kilhof, Camilla Mia Wikke, Irina Frankild, Sara Klein Larsen, Bolette Engstrøm Bjerre

Limbo

2. året (2013/2014)

Limbo [lembo], af latin limbus; kant, rand (af helved): Limbo dækker over en usikker eller uafklaret tilstand som skyldes at man befinder sig i en overgangsfase. Vidt forskellige kvindeskæbner, på grænsen til helvede, er samlet på en ø til en sidste chance.

Instruktør: Annika Johannesen
Medvirkende: Louise Kilhof, Irina Frankild, Sara Klein Larsen, Thea Kastberg, Camilla Mia Wikke, Mark Viggo Krogsgaard, Bolette Engstrøm Bjerre
Fotograf: Marcus McNair

Skuespillerskolen Ophelia
Jeg elsker dig - men kan ikke li dig 2014 Skuespillerskolen Ophelia

jeg elsker dig - men jeg kan ikke li' dig

1. året (2013/2014)

En forestilling stykket sammen af scener fra Sorg klæder Elektra af Eugene ONeill, Flyvende Sommer af Tennessee Williams, Danny og Roberta af John Patrick Shanley og Dæmoner af Lars Norén.

Artwork: Annalea Hartelius
Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Andreas Roger Szwarc, Tine Pohl, Malene Boel, Ida Lund, Bylgja Ægisdottir, Anuresh Rattan, Mathilde Olhoff-Jakobsen, Rasmus Ferdinandsen, Malene Koch, Mo Chara, Rasmus Munker, Kristine Dahl Jensen, Christian Brabrand

En Skærsommernatsdrøm

2. året (2012/2013)

En skærsommernatsdrøm, foregår i en skov uden for Athen. Skoven er fyldt med trylleri og eventyrlige væsner og kunne lyde som den rene idyl. Men sådan er det ikke. Glæd jer!

Instruktør: Thomas Magnussen
Medvirkende: Asger Skov Lehnert, Christian Vincent, Dan Loffredo, Jacob Simonsen, Jens Christian Buskov Lund, Karin Michelsen, Kim André, Martin Hall, Line Stampe Nielsen, Randi Mikaelsen, Rasmus Hougaard, Trine Lavgesen, Sara Emilie Nielsen

En Skærsommernats Drøm Skuespillerskolen Ophelia
Klar til indlæggelse Skuespillerskolen Ophelia

klar til indlæggelse

1. året (2011/2012)

Med afsæt i scener af Lars Noren, Eugene O’Neill og Nikoline Werdelin møder vi et kaleidoskop af eksistenser der af den ene eller anden årsag har været, er, eller måske burde være indlagt.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Asger Skov Lehnert, Christian Vincent, Dan Loffredo, Jacob Simonsen, Jens Christian Buskov Lund, Karin Michelsen, Kim André, Martin Hall, Line Stampe Nielsen, Natja Agergaard Wrangel, Randi Mikaelsen, Rasmus Hougaard, Sara Emilie Nielsen, Trine Lavgesen
Lyd- og lysafvikling: Rasmus Munkner

Under Milkwood

3. året (2011/2012)

En Dylan Thomas klassiker, instrueret af Eyðun Johannesen.
Medvirkende: Daniel Hansen, Morten Deurell, Marie Kristine Marschner, Lars Knudsen, Jakob Agermose, Knut Steen, Hanne Bruun Jensen, Rebecca Rønde Kiilerich, Gaia Jørgensen

Under MILKWOOD Skuespillerskolen Ophelia
Det Det Hele Skuespillerskolen Ophelia

det det hele

3. året (2011/2012)

Instruktør: Stine Schrøder Jensen
Medvirkende: Morten Deurell, Lars Rosengreen Knudsen, Jacob Agermose Pedersen, Knut Steen, Daniel Paw Hansen, Hanne Bruun Jensen, Rebecca Rønde Kiilerich, Marie Kristine Marschner

At Dø

3. året (2010/2011)

af Sergi Belbel

Livet er smukt, døden er grusom, og de valg, vi træffer, kan være fatale. Vi bliver blandt andet vidne til en ung pige som kløjs i kylling og burn sovs, et sammenstød mellem en motorcyklist og en politibil, men også en lærer, som heltemodigt bliver reddet af en medpatient og en niece, der hjælper sin moster ud af heroinmisbrug.

Instruktør: Mikkel Flyvholm
Medvirkende: Ditte Arnth, Heidi Keller, Sissel Wold-Andersen,, Emil Tafdrup, Malene Knudsen, Jannik Jensen, Sari Vegendal, Marie Mailand og Maria Rieck

forestilling Skuespillerskolen Ophelia
Psykose forestilling Skuespillerskolen Ophelia

4:48 PSYKOSE

1. året (2009/2010)

Iscenesætter: Siska Christensen
Skuespiller: Julie Arlyk
Konsulent: Julie Wieth
Lysdesign: Søren Tvermoes

Pigen fra maxim

2. året (2009/2010)

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Anne Fink Riis, Brian Lunø, Ditte Arnth Jørgensen, Emil Tafdrup, Heidi Keller, Jannik Jensen, Malene Knudsen, Maria Riech, Marie Mailand, Morten Deurell, Rikke Emilie List, Sari Vegendal, Sissel Wold-Andersen

Pigen fra Maxim forestilling Skuespillerskolen Ophelia
Imago forestilling Skuespillerskolen Ophelia

imago

3. året (2009/2010)

IMAGO er den tilstand, en sommerfugl befinder sig i lige efter den er kommet ud af puppen, men inden den kan flyve. En ekstremt sårbar overgang.

Kim Bodnia og de fem 3. års elever har sammen med Reumert-vinder Andreas Garfield skabt årets afgangsforestilling.

Manuskript: Kim Bodnia, Andreas Garfield og holdet.
Instruktør: Kim Bodnia
Scenografi: Nicola Helweg Thomassen
Lys & lyd: Dr. Andersen og Kristian Rehder

Biloxi Blues

2. året (2008/2009)

Biloxi Blues – når drengene går i krig

Fem store drenge/unge mænd
er blevet indkaldt til krigstjeneste i 2. Verdenskrig. Vi følger dem under deres uddannelse i krigens håndværk hvor de gradvist konfronteres med risikoen for ikke at slippe levende ud.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Adam Ild Rohweder, Magnus Bruun, Emil Gohr, Marianne G. Bøgelund Madsen, Christopher Lillman,
Asger Kjær, Mads Ole Rode Erhardsen, Julie Arlyk

Drengene skal i krig forestilling Skuespillerskolen Ophelia
Limbo forestilling Skuespillerskolen Ophelia

limbo

3. året (2008/2009)

Limbo af Margareta Garpe

Fem forskellige typer af misbrugere og livsløgnere på en øde behandlingsø. Alle svæver i hvert deres Limbo mens de konfronteres med deres faktiske virkelighed.

Instruktør: Peter Dupont Weiss
Medvirkende: Sabina Mathew, Denise Gjernøe, Birgitte Boesen, Jannick Raunow, Julie Arlyk, Ellen-Marie Lia

Spoon river

3. året (2008/2009)

De døde taler fra graven i Spoon River.

Ynkelige og triumferende, tilfredse eller dybt fortvivlede – mennesker af alle slags fremlægger essensen af deres liv i den lille by Spoon River.

Eliaskirken lagde smukt rum til 3.årselevernes første offentlige produktion.

Instruktør: Ken Vedsegaard
Medvirkende: Julie Arlyk, Camilla Gottschalck, Denise Gjernøe, Jannick Raunow, ellen-Marie Lia, Sabine Matthew, Christoffer Svane (gæstespiller)

Spoon River forestilling Skuespillerskolen Ophelia
En Skærsommernats Drøm forestilling Skuespillerskolen Ophelia

Skærsommernatsdrøm

2. året (2007/2008)

To unge elskende må ikke få hinanden og flygter ud i skoven. En hertug skal giftes, et hold håndværkere vil opføre et spil om kærlighed til brylluppet og rykker ud i skoven for at prøve. Her er Oberon og Titania ved at rive hovederne af hinanden i ægteskabelig jalousi. Så da alle på skift møder alle i skovens mørke står den på forvirring, fortvivlelse, forelskelse og forlovelse mens drillenissen Puk svinger dirigentstokken.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Sabina Matthew, Asbjørn Nissen (gæst), Anette Saldern Meier, Martin Banghøj Nielsen, Jannick Raunow, Anders Glud Jensen, Julie Arlyk, Birgitte Boesen, Benny Hougaard, Ellen-Marie Lia, Kristoffer Tonning (gæst), Anne Reumert Korsby

to lebber & en halvdød engel

3. året (2006/2007)

Af Robin Rice Lichtig

Den ludfattige forfatterinde lever lykkeligt sammen med sin kæreste – ude af stand til at skrive et ord. Men så kommer der en halvdød engel på besøg…

“Embrace the Undertoad” er stykkets uoversættelige orginaltitel.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Maria Esther Lemvigh, Vickie Laursen, Stina Gyldenkerne
(gæstespiller)
Scenografi: Nina Flagstad

To lebber og en halvdød forestilling Skuespillerskolen Ophelia
Omgang forestilling Skuespillerskolen Ophelia

Omgang

1. året (2004/2005)

Arthur Schnitzlers klassiske – og i sin tid provokatoriske – tur rundt i samfundsklasserne og deres adfærd før og efter sex. Også kendt under titlen ”Kærlighedskarusellen”.

Instruktør: Carsten Kressner
Medvirkende: Sofie Hjort, Christopher Læssø, Marie Louise Madelung, Jacob Brogaard, Vickie Laursen, Kasper Krüger, Kristina Korsholm, Jacob Hannibal Knudsen (gæstespiller), Signe Maria Kay, Caroline Malling Jørgensen, Maria Esther Lemvig, Zravko Milanovic (gæstespiller)

i en kælder...

2. året (2002/2003)

Forfatteren Victor er i skriveblokering og parforholdskrise. Og da det unge par Thomas og især Maria kommer til middag løber hans fantasi alvorligt løbsk.

Instruktør: Henrik Noel Olesen
Stunt: Ken Vedsegaard
Medvirkende: Sigrid Lund Sørensen, Jakob Hannibal Knudsen, Benahzir Braae, Zdravko Milanovic, Bo Henriksen (gæstespiller). Den sidste afgangselev Carina Berth Kristensen kunne ikke deltage pga. sygdom.

I en kælder I en kælder forestilling Skuespillerskolen Ophelia