fbpx

Bliv Skuespiller på Skuespillerskolen Ophelia

Skuespillerskolen Ophelia uddanner skuespillere til den professionelle teater-, film- og tv-branche samt andre skuespillerfaglige områder i Danmark og udlandet, inklusiv speak og produktion. Vi ser ikke kun os selv som en teaterskole eller filmskole, men rettere som en skuespillerskole med sandheden i præstationen i fokus.

Ophelias 3-årige skuespiller uddannelse tilstræber at lære de studerende “Acted reality,” inspireret af Meisner teknik: en troværdig, men usynlig skuespilteknik, der overbeviser tilskueren om fortællingens virkelighed.

Skuespilleruddannelsen består bl.a. af et omfattende arbejde med egen krop, stemme og psyke for at erkende, udforske og optimere alle aspekter af den enkelte elevs skuespillermæssige potentiale og udtryk. Eleverne på denne skuespillerskole bliver også undervist i film- og tv-produktion, stagefighting, stemmebevidstgørelse, æstetisk sprogbrug og tekstarbejde af professionelle undervisere med brancheerfaring.

Der udvikles gennem hele skuespilleruddannelsen metoder og værktøjer til at frembringe karakterer, handlinger og situationer som anvendelige kunstneriske løsninger. Den enkelte skuespillerskoleelev trænes i at yde sit maksimale bidrag til det kunstneriske arbejdsfællesskab, hvad enten det foregår i mødet med et levende publikum eller gennem elektroniske medier.

Skuespillerskolen Ophelia er den eneste teaterskole i Europa, der lægger Sanford Meisners skuespiltekniske metode til grund for hele skuespilleruddannelsen. Meisners teknik går ud på at “leve sandfærdigt under opdigtede omstændigheder.” Skolens rektor, Carsten Kressner, underviser bl.a. i Meisner-teknik.

Læs mere om underviserne og deres undervisningsområder her.

Undervisningssproget på Ophelias skuespiller uddannelse er overvejende dansk, men de årlige undervisningsperioder med gæstelærere fra New York foregår på engelsk. Skuespillerskolen er beliggende på Vesterbro i København, men vi tilbyder også kortere skuespiller kurser og workshops i Århus.

 Undervisningen på den 3-årige skuespiller uddannelse løber fra ultimo august til medio juni.