fbpx

Afgangsforestilling 2021: Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen

Gør oprør sagde hun, gør oprør igen

Årets afgangsforestilling for skuespillereleverne på årgang 2018-21 er Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen, skrevet af Alice Birch (UK) og instrueret af Petra Adlerberth-Wik.

Stykket får premiere den 2. juni på Teatret Zeppelin. Gør oprør sagde hun, gør oprør igen vil spille på CPH STAGE og efterfølgende tage på en kort turne rundt i Danmark:

Betil billetter: Teatret Zeppelin 

GØR OPRØR, SAGDE HUN, GØR OPRØR IGEN

I forestillingen Gør oprør sagde hun, gør oprør igen raser dramatikeren Alice Birch i en række farverige vignetter over de kønsbetingede normer der dikterer menneskets eksistens og udtryksmåder. Mennesket har et fundamentalt behov for at tænke, bevæge sig, lege og overleve, men disse normer efterlader os med en klaustrofobisk fornemmelse af hvor lidt plads der er tilbage til at udforske disse behov. 

Sprog og skuespil er rasende underholdende, men åbner også op for en bundløs sorg, ud fra hvad der sker med kroppen og sindet når du bliver tvunget til at være konstant på vagt, for at overleve der, hvor dine grænser og hensigter bliver ignoreret og ikke bliver respekteret . Det handler om prisen af at befinde dig i et oprør du ikke kan undgå og om oprørets opbyggelighed og destruktion. Og – måske –  handler det om behovet for at rasere det hele, for så at give plads til noget nyt.

Alice Birchs, (UK), prisvindende stykke Gør oprør sagde hun, gør oprør igen (2014), blev skrevet på kun tre dage, af den da syvogtyve årige dramatiker, og er et moderne og vittigt raseri over kvindens begrænsede spillerum i samfundet. En nødvendig moderne klassiker og med Birchs skarpe evne til at eksperimentere med form og sprog har dette stykke sat hende på kortet som en af vor tids fremmeste dramatiker.
Efter den store bølge af #MeToo, der startede i 2017 – og kulminerede i Danmark i 2020 – må denne tekst siges være end mere aktuel.

Skuespillerskolen Ophelias afgangsforestilling GØR OPRØR, SAGDE HUN, GØR OPRØR IGEN vises i perioden 2.-5. juni kl. 19.30 + matine d. 4. juni kl. 13.00 på Teatret Zeppelin, Valdemarsgade 15, 1665 København V. og drager derefter til Teater Katapult i Århus, hvor de spiller d. 8. & 9. juni. Køb billletten på Billetto.dk

Medvirkende: Sofie Skov Nielsen, Henriette Knudsen, Helene Stauersbøl Eldov, Thomas Lykke, Anton Hjort Nielsen, Ebba Malena Debess Thomsen og Nadia Rantzau Hunderup.

Instruktion: Petra Adlerberth-Wik

Dramatiker: Alice Birch

Stor tak til Peter Rasmussen for lysdesign og Alexander Rantzau Hunderup for foto og plakat.

Varighed: ca. 1 time og 45 minutter. Uden pause

Almindelige billetter til Zeppelin købes på teatrets hjemmeside.

Billetter til branchefolk bestilles ved at skrive til info@ophelias.dk