fbpx

Skuespillerkurser

Meisnerteknik

Christine Wolff Ørnsbo underviser Skuespillerskolen Ophelia

Underviser:
Christine Wolff Ørnsbo

Forventet start:

13. november. 2020

Pris: 2100 DKK

5 ugers kursus i Meisners repetitions teknik

Kursusforløbet henvender sig til alle, øvede som begyndere, med lyst til at arbejde med Meisner teknikken ud fra et skuespillerteknisk udgangspunkt. Undervisningen tilrettelægges og udfordrer dig på det niveau du er på.

Som begynder: Få et grundigt kendskab til Meisner teknikkens basis øvelser: repetition og arbejde med aktiviteter. Du lærer at reagere på det der foregår omkring dig, du lærer dine egne ægte impulser at kende, du lærer at lytte og aflæse din medspiller og du lærer at agere i en intensiv følelsesmæssig situation.

Som øvet: Forløbet for dem med basis erfaring, koncentrerer sig omkring aktivitets øvelsen som base, med yderligere lag i teknikken; såsom, POV, relationer og en dybere personlig grund til at komme ind/banke på.

I forløbet for dem med solid erfaring, arbejdes der videre ind i sceniske og mere karakterskabende grundøvelser: POV, relationer, fysisk tilstand, følelsesmæssig præparation samt reelt scene-arbejde.

Alle øvelser vil foregå to og to, og grundig forberedelse med ens partner uden for undervisningen er nødvendig for at deltage på dette forløb.

Fredage kl 15.00 til 17.30 i 5 uger – i perioden 13. november – 11. december 2020.  Holdstørrelse max. 12. Timetallet afhænger af holdstørrelsen. (OBS: Rabattilbud kan ikke kombineres med andre rabatter)

Stemmetræning

Underviser:
Nini Matessi Schou

Forventet start:

Pris: 2400 DKK

Skuespillerens talesprog i karakterarbejdet – Matessi-metoden

Et kursus for skuespillere og dramatikere.

Talesproget er i konstant forandring og i konstant samtale med samfundsstrømninger, alder og livssituationer.

Som lyttere danner vi os hurtigt et indtryk at et menneske baseret på dette menneskets stemme, ordvalg og talemåde. Helt ned til små nuancer som vi ikke til dagligt er bevidst om.

Vi kategoriserer, sorterer til og fra, og danner et indtryk af personen fra første ord vi hører dem sige. Dette er den sociolingvistiske proces vi alle er i, hele tiden. 

På dette kursus undersøger vi de talesproglige muligheder i karakterarbejdet via denne indgang til stemmen og talesproget, så de bevidst kan bruges i karakter- og replikarbejdet.

Bliv rustet til at udvikle din karakters stemme- og talesproglige valg og begynd samtidig at opbygge dit helt eget katalog af mulige greb ind i det talesproglige karakterarbejde.

Kurset undervises af udvikleren af Matessi metoden; talelærer og scenisk sprogkonsulent Nini Matessi Schou. Regn med ca 1 times forberedelse mellem dag 1 og dag 2.

Kurset er samtidig en god basis for at deltage i kurset “Dialekttilegnelse for skuespillere og dramatikere”- en dansk metode, også af Nini Matessi Schou, som Ophelia Studio tilbyder i februar 2020.

Kurset forløber over tre aftener a 3 timer den 04-06 december kl 18.30 til 21.30. Timetallet afhænger af holdstørrelsen. (OBS: Rabattilbud kan ikke kombineres med andre rabatter)

Fysiodrama

Er skuespiller kurser der i forskellige variationer beskæftiger sig med bevidstgørelse af kroppens dramatiske udtrykspotentiale. Læs mere herunder om de kurser vi tilbyder for tiden, og kontakt os hvis du har spørgsmål. Tilmeldingsfrist er 2 uger før opstart, med mindre andet er nævnt.

Underviser:
Line Worre Erikstrup

Forventet start:
Foråret 2020

Pris: 1000 DKK

3 ugers forløb i  Rudolf Laban BESS-koncept

Move and be moved

Med udgangspunkt i bevægelsespioneren og danseteoretiker Rudolf Labans Body, Effort, Space and Shape, bliver man som deltager indført i en forståelse af BESS-konceptet.

Labans BESS-koncept er funderet i den moderne dans og er primært blevet benyttet af dansere og til dansekoreografi i forhold til at udvikle nye måder at bevæge sig på. Senere er BESS blevet brugt i arbejdet med skuespillere med henblik på at forbedre deres ekspressive krop.

Om kurset

Forløbet er udformet med henblik på, at begyndere og erfarne får en indføring i grundtyper af øvelser og variationer med fokus på BESS-konceptet og indføring i øvelsernes dynamik og kvalitet. Med udgangspunkt i BESS-konceptet retter vi fokus mod at opleve og udfolde krop og sind. Vi skaber et rum hvor vi kan styrke vores intuitive fornemmelse i bevægelse, ved at skabe plads og rum til at styrke det ekspressive udtryk.

Deltagerne har mulighed for at undersøge, hvordan bevægelse tjener som et middel til personligt udtryk, ekspressivitet og kommunikation. Metoderne introduceres trinvis, med feedback og refleksion, så de er direkte brugbare og oplevende for både erfarne og nybegyndere. Forløbet er et samspil af bevægelse, meditation, afspænding og berøring. Nogle af øvelserne er individuelle øvelser, andre foregår i små eller større grupper.

Kurset forløber over 6 gange å 1,5t pr. gang i ugerne 4,5 & 6. Hver mandag og onsdag kl 19.00-20.30. Holdstørrelse: max. 15

Formål:

Kursusforløbet er for dig, der ønsker at styrke din kropsbevidsthed, kropslige resonans samt styrke dit ekspressive udtryk ved at opdage nye måder at bevæge sig på. Der åbnes op for at mærke kroppen i bevægelse og i stilstand i forhold til emotioner og ekspressivitet, hvilket særligt er brugbart i skuespil. Skuespilstuderende vil kunne anvende deres læringserfaringer fra kurset direkte i tekst og i arbejdet med en karakter.

OBS! Rabattilbud kan ikke kombineres med andre rabattilbud.

Stemmetræning - Dialekt i karakterarbejdet

Kurset i dialekt-tilegnelse for skuespillere og dramatikere undervises af udvikleren af Matessi-metoden; talelærer og scenisk sprogkonsulent Nini Matessi Schou.

Underviser:
Nini Matessi Schou

Forventet start:
24-02-2020

Pris: 2400 DKK

3-dages forløb med 5+5 metoden

Om kurset

Kursusforløbet er for skuespillere og dramatikere. På dette kursus arbejder vi med en sprit ny dansk metode til dialekt-tilegnelse udviklet af Nini Matessi Schou.

 

Målet med metoden er at kunne arbejde selvstændigt med dialekt i karakterarbejdet, (samt et autentisk, sikkert brug af dialekt, som er tilpasset scenekunstens omstændigheder og karakterens rejse.)

 

Kurset forløber over tre aftener a 3 timer d. 24.-26.  februar kl. 18.00-21.30 (inkl. 30 minutters spisepause). Antallet afhænger af holdstørrelsen.

 

Dialektkurset består af 2 dele:

    1. del: Selve dialektarbejdet, hvor du introduceres til Nini Matessi Schous 5 faser og 5 værktøjer til dansk dialekt-tilegnelse for skuespillere.
    2. del: Egen kildeindsamling. Hvordan man indsamler en kilde til en given dialekt, f.eks inden en casting eller under karakterarbejde.

Arbejdet med kildeindsamling er baseret på projektet Ressource Recordings, støttet af DDSKS, i et samarbejde mellem Nini Matessi Schou, skuespiller Ulla Vejby og flere danske dialekteksperter. Det har ført til DIALEKTBANKEN, en dialektbank med fokus på scenekunsten, som er under udvikling.

 

5+5 metoden er udviklet af Nini Matessi Schou, gennem sine år som talelærer på DDSKS, Skuespillerskolen Ophelia og Aarhus teater, støttet af DDSKS via Projekt Dialekt, med en undervisningsbog på vej og også tilknyttet DIALEKTBANKEN.

 

Det kan være en fordel at have taget stemmekurset “Skuespillerens talesprog i karakterarbejdet” som Ophelia Studio tilbyder d. 04.-06. december 2019, men ikke en nødvendighed.

Stemmetræning

Til dramatisk brug fokuseres der, ud over det tekniske arbejde, på stemmen som udspringende af kroppen og emotionerne samt stemmens klangmæssige potentialer. Der gives såvel hold- som individuel undervisning. Læs mere herunder om de kurser vi tilbyder for tiden og kontakt os hvis du har spørgsmål. Tilmeldingsfristen er 2 uger før opstart, med mindre andet er nævnt.

Underviser:
Angelina Watson 

Forventet start:
Afventer startdato

 

Pris: 2500 DKK

Stemmetræning/Voice work – Nadine George Metode

Stemmetræning på hold

  • Hvordan griber jeg nuet?
  • Hvordan får jeg folk til at lytte?
  • Hvordan bliver jeg en bedre formidler?
  • Hvordan virker jeg troværdig og får større autenticitet?

Hvad skal vi arbejde med?

Med at skabe bevidsthed omkring åndedrættet. Med stemmens 4 kvaliteter. Med at udforske din stemme og dens muligheder. Med stemme og krop (spændinger som før har været ubevidste, løsnes op for, og det kan høres i stemmen). Stemmearbejdet er et redskab til at bruge i sit arbejdsliv, og i sin personlige udvikling.

Angelina Watson er uddannet skuespiller og akkrediteret lærer hos Voice Studio International. Hun har sideløbende med arbejdet som skuespiller undervist i Nadine George Stemmetræning de sidste 12 år.

Undervisning fredag kl 17.00-19.30. 2 – 2,5 timer/pr. uge over 8 uger (uge 2-6 & 8-10). Holdstørrelse 4, max 8 personer