fbpx

Livet som skuespillerelev

BILLEDER I HOBEVIS

Vil du være skuespiller? For at få et bedre indtryk af aktiviteterne på Skuespillerskolen Ophelia, vil vi anbefale, at du kigger forbi vores Facebookside eller Instagramhvor eleverne selv dokumenterer deres hverdag på skolen.

[instagram-feed num=8 cols=4]

Der er nyhedsopdateringer og en masse fotos fra forestillinger og dagligdagen på Ophelia. Sammen  med udtalelserne længere nede kan fortælle dig om, hvad du går ind til, når du starter på Ophelia som elev på Danmarks eneste metodeskole.

tidligere studerende fortæller om livet som skuespiller elev på Ophelia

Jens Christian Buskov Lund, afgangselev 2014

“Ophelia er for mig et sted der giver dig retning og mål. Du sørger selv for din egen udvikling og dit eget arbejdet. Du bliver ikke taget i hånden og ført igennem en uddannelse, du får en masse redskaber til gengæld, som hjælper dig at finde din helt egen stil og dine helt egne mål. Mennesker er forskellige, og det ved Ophelia. Derfor følte jeg, at jeg fik min helt egen individuelle uddannelse. Men det sagt, så sår du aldrig alene, men du er alene om at tage ansvar for din uddannelse. Skolen, underviserne og de forskellige hold, følges ad i et stort samarbejde, på og uden for skolen. Og alt er med til at du får det bedste ud af dig og det du har at byde på. Dit hold bliver dine søskende, som du elsker og hader, og underviserne og ledelsen bliver dine irriterende forældre, som måske egentlig er cool nok på bunden. Ophelia har på mine tre år gjort mig 10 år ældre, samtidig med at jeg aldrig har været et større legebarn end jeg er nu.”

Jesper Bruun, afgangselev 2013

“Det er en befrielse at kunne kalde sig skuespiller samtidig med at det er mega skræmmende. Jeg er ikke længere under nogens vinger. Som fugleungen der står på kanten af fuglereden og bare mangler at tage springet før den ved om den kan flyve. Men i mine 3 år i reden har ophelia fodret mig med visdomsord som “impulser”, bevidstheden om min krops bevægelser og udrustet mig til at bruge mig selv som fortællermedie. Om det er medvind eller modvind, så er jeg klar takket være ophelia. Tak for at åbne mig op og splitte mig ad. Tak for at smide ubrugelige vaner væk og tak for at samle mig igen. Jeg er klar til at flyve. Vi ses derude i det fri… 3… 2… 1… HOP!!!”

Ditte Arnth, afgangselev 2011

“Før jeg startede var jeg overbevist om at ophelia var et sted der skulle give mig en uddannelse, men hvor jeg nu ved, at det er et sted hvor jeg skal tage mig en uddannelse. På ophelia er jeg selv ansvarlig for min læring og min udvikling som skuespiller. Jeg bliver undervist af folk der kalder sig mine kollegaer og som ikke giver mig lektier for. Derimod lærer de mig øvelser og metoder, som jeg kan bruge i mit eget arbejde og deler ud af de erfaringer de selv har gjort sig i deres karriere. Det er så op til mig selv at finde ud af hvad der virker for mig og hvad jeg vil tage med videre. Alt dette har givet mig en enormt stor ansvarsfølelse overfor mig selv og mit arbejde som skuespiller. “

Adam Ild Rohweder, afgangselev 2010  

“Skolen “brandes” som en meisnerskole, men de mange forskellige lærere der underviser der sørger for at du får smagt på meget mere, end kun en enkelt teknik – en slags “open approach” der giver en langt større spillevidde. (…) Jeg er, igennem mine tre år på Ophelia, vokset med utrolig kraft i sjæl, sind, krop og evne. ”  

Marie Marschner, 1.års 2009

“På Ophelia bliver man med det samme tømret sammen til en gruppe, og kommer helt tæt på hinanden. Det giver en fantastisk intimitet og meget stærk holdånd, og bidrager til den gode atmosfære og det sociale liv på stedet. Det er tydeligt at mærke elevernes, såvel som lærernes, store ambition for faget og teaterlivet, og det er altid et meget inspirerende forum at arbejde i.

Det faglige niveau er højt – både i det praktiske arbejde, i teknikarbejdet og i det analytiske arbejde – og der kræves meget af os, både i timerne og til forberedelse, og som mennesker både fysisk og mentalt.

Jeg glæder mig altid – hver morgen, til hver time. Og jeg er sørme glad for at den er 3-årig, så jeg har lang tid endnu!”  

Haakon M. A. Smestad, 2.års 2009

Om Ophelia: “Av og til det beste sted på jord, andre ganger et frustrasjonshelvete. Man skal igjennom det hele på ophelia, som en del av den prosessen som kreves for å bli bedre i sitt håndtverk (for det er det skuespillerfaget er, et håndtverk).”

Om det praktiske: “Eftersom jeg er fra Norge og hovedsaklig arbeider der for å kunne finansiere skolepenger og leveutgifter har det vært utfordrende å få gjort det ene uten å forsømme det andre, men ettersom jeg kan gjøre det meste av mitt arbeid på pc, via internett og telefon har det gått stort sett smertefritt.”

Om Meisner-teknikken: “Endelig en teknikk som gir mening! […] Den gjør det overskuelig å arbeide med sin egen fantasi som en konkret og forståelig verktøy, istedet for å famle i mørket etter lysbryteren uten å vite hvor den er.