fbpx

Optagelsesprøver

SØG IND PÅ SKUESPILLERUDDANNELSEN VED EN AF VORES ÅRLIGE OPTAGELSESPRØVER. DEN NÆSTE PRØVE LIGGER D. 12. OG 26. AUGUST 2022 

UDFYLD ANSØGNINGSSKEMAET OG MODTAG EFTERFØLGENDE EN MØDETID FOR DIN PRØVE.

VED ANSØGNING ONLINE: UDFYLD ANSØGNINGSKEMAET OG SEND OS DIT SELFTAPE. DEREFTER LAVER VI EN AFTALE OM EN ONLINE SAMTALE. 

Næste mulighed for at søge ind på vores 3-årige uddannelse er ved optagelsesprøve den 12. og 26. juni. Prøven foregår på Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4e, 1656 Kbh. V.

Ansøgningsfristen til prøverne er dagen inden frem til kl. 13.00. Du vil efterfølgende få en mødetid for prøven.

Det er stadig muligt at søge ind online med et selftape af den scene du vil bedømmes på. Dem af jer der søger online, vil efter vi har modtaget jeres selftape, modtage en dato og en tid hvor vi mødes til sidste del af prøven på zoom.

Selftapet skal sendes til info@ophelias.dk

Fristen for online ansøgning med selftape er åben så længe der er plads på holdet. Så du har allerede nu mulighed for at sikre dig din studieplads på årgang 22/23! 

Vi vil gerne se følgende på dit selftape:  Start med en kort præsentation af dig selv og derefter skal du spille en scene eller en monolog. Den skal vare 2-3 minutter og indeholde situation, karakter og handling. Vi anbefaler at du vælger noget, du personligt kan forholde dig til. Lad vær med at stræbe efter det perfekte i dit selftape. Stræb hellere efter at vise os at du har en god forbindelse til det du vil vise og så send os det bud.

Se en video om hvordan du laver et selftape her.

Alle kan søge optagelse. Vi har ingen særlige krav om alder, baggrund eller erfaring for at blive optaget på skuespillerskolen. Dog er det en betingelse, at du besidder en vis følelsesmæssig modenhed.

Den opfølgende samtale foregår via zoom.  

Du tilmelder dig automatisk årets optagelsesprøve, når du sender ansøgningen.  (Bemærk: prøven koster 250,- som skal overføres med dit navn til reg. nr. 4300, kontonr: 7951572483)

Optagelsesprøvens indhold

Under normale omstændigheder varer prøven varer hele dagen.

Dagens program indeholder fælles opvarmning, fysiodramatik, stemmetræning, Meisner-teknik samt arbejde med tekst.

Ansøgere skal derudover spille den scene, de har forberedt hjemmefra samt have en samtale med juryen sidst på dagen.

Hvis du har et andet modersmål end dansk, kan du spille på det, forudsat du sender os teksten på dansk. Din scene må højst vare tre minutter. Der vil være en stikordsgiver til stede. Husk at medbringe teksten.

Det, vi kigger efter i din scene, er, hvor troværdigt og medrivende du kan handle i karakter og leve situationen. Vi anbefaler, at du vælger en tekst, der handler om noget du personligt kan forholde dig til. Husk at medbringe tøj du kan bevæge dig i.

Ansøgning til optagelsesprøven 2022

Fristen for at indsende for ansøgningsskemaet til prøven. Fristen er dagen inden  kl 13:00. - MEN du kan søge med selftape hele året.

Ansøgningsskemaet finder du her. Du kan sende ansøgningen elektronisk, med postvæsenet eller møde op med den personligt. Husk at medsende et vellignende foto til vores mailadresse.

Skulle du have nogle spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på mail info@ophelias.dk