fbpx

Optagelsesprøver

 

OPTAGELSESPRØVEN FOREGÅR I SMÅ WORKSHOPS MED FÅ DELTAGERE AF GANGEN. 

SEND OS DIN ANSØGNING OG KOM TIL PRØVEN ENTEN D. 30. MAJ ELLER D. 19. JUNI ELLER SEND OS ET SELFTAPE

Corona-situationen har midlertidigt lukket landet ned, men du har stadig muligheden for at søge optagelse på Ophelia hjemmefra.

Du skal bare sende os et selftape med en scene efter eget valg. Den skal vare 1-2 minutter og indeholde situation, karakter og handling. Vi anbefaler at du vælger noget, du personligt kan forholde dig til.

Alle kan søge optagelse. Vi har ingen særlige krav om alder, baggrund eller erfaring for at blive optaget på skuespillerskolen. Dog er det et krav at der er en følelsesmæssig modenhed.

Eventuel opfølgende samtale foregår på Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4e, 1656 København.  

Du tilmelder dig automatisk årets optagelsesprøve når du sender ansøgningen.  (Bemærk: at det koster et gebyr på 250,- at tilmelde sig prøven.)

Optagelsesprøvens indhold

Under normale omstændigheder varer prøven varer hele dagen. Men mens det kun er tilladt at være 10 mennesker samlet, vil prøven forløbe i opdelte korte workshops med få deltagere med særligt tildelte mødetider. Næste optagelsesprøve er søndag d. 30. maj. 

Dagens program indeholder fælles opvarmning, fysiodramatik, stemmetræning, Meisner-teknik samt arbejde med tekst.

Ansøgere skal derudover spille den scene, de har forberedt hjemmefra samt have en samtale med juryen sidst på dagen.

Hvis du har et andet modersmål end dansk, kan du spille på det, forudsat du sender os teksten på dansk. Din scene må højst vare tre minutter. Der vil være en stikordsgiver til stede. Husk at medbringe teksten.

Det, vi kigger efter i din scene, er, hvor troværdigt og medrivende du kan handle i karakter og leve situationen. Vi anbefaler, at du vælger en tekst, der handler om noget du personligt kan forholde dig til. Husk at medbringe tøj du kan bevæge dig i.

Ansøgning til optagelsesprøven 2020

Fristen for at indsende for ansøgningsskemaet til prøven. Fristen er sidste hverdag inden prøven kl 12:00. - MEN du kan søge med selftape hele året.

Ansøgningsskemaet findes her. Du kan sende ansøgningen til vores skuespiller optagelsesprøve og masterclass elektronisk, med postvæsenet eller møde op med den personligt. Husk at medsende et vellignende foto.

Skulle du have nogle spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på mail info@ophelias.dk

Gå til ansøgningsskemaet her og få mere information om masterclass-tilmelding her.