fbpx

Optagelsesprøver

 

VI HAR FORLÆNGET ANSØGNINGSFRISTEN TIL OPTAGELSE PÅ 1.ÅRET 20/21 TIL AUGUST. 

SEND OS DIN ANSØGNING OG KOM TIL PRØVEN D. 15. AUGUST ELLER SEND OS ET SELFTAPE

Selv om Corona-situationen lukkede landet ned i nogle måneder og forsinkede vores optagelsesprøver, har du stadig muligheden for at blive optaget på Ophelia. Vi har nemlig forlænget ansøgningsfristen til sidst i august og du kan søge på to måder: enten deltage i optagelsesprøven d. 15. august eller sende os et selftape helt frem til d. 28. august.

Hvis du vælger selftape skal du spille en scene eller en monolog. Den skal vare 2-3 minutter og indeholde situation, karakter og handling. Vi anbefaler at du vælger noget, du personligt kan forholde dig til. Se en video om hvordan du laver et selftape her.

Alle kan søge optagelse. Vi har ingen særlige krav om alder, baggrund eller erfaring for at blive optaget på skuespillerskolen. Dog er det en betingelse, at du besidder en vis følelsesmæssig modenhed.

Eventuel opfølgende samtale foregår via zoom eller på Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4e, 1656 København.  

Du tilmelder dig automatisk årets optagelsesprøve, når du sender ansøgningen.  (Bemærk: prøven koster 250,-)

Optagelsesprøvens indhold

Under normale omstændigheder varer prøven varer hele dagen.

Dagens program indeholder fælles opvarmning, fysiodramatik, stemmetræning, Meisner-teknik samt arbejde med tekst.

Ansøgere skal derudover spille den scene, de har forberedt hjemmefra samt have en samtale med juryen sidst på dagen.

Hvis du har et andet modersmål end dansk, kan du spille på det, forudsat du sender os teksten på dansk. Din scene må højst vare tre minutter. Der vil være en stikordsgiver til stede. Husk at medbringe teksten.

Det, vi kigger efter i din scene, er, hvor troværdigt og medrivende du kan handle i karakter og leve situationen. Vi anbefaler, at du vælger en tekst, der handler om noget du personligt kan forholde dig til. Husk at medbringe tøj du kan bevæge dig i.

Ansøgning til optagelsesprøven 2020

Fristen for at indsende for ansøgningsskemaet til prøven. Fristen er sidste hverdag inden prøven kl 12:00. - MEN du kan søge med selftape hele året.

Ansøgningsskemaet finder du her. Du kan sende ansøgningen elektronisk, med postvæsenet eller møde op med den personligt. Husk at medsende et vellignende foto.

Skulle du have nogle spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på mail info@ophelias.dk