fbpx

Optagelsesprøver

BLIV PROFESSIONEL SKUESPILLER PÅ 3 ÅR – Gå til optagelsesprøve på Ophelia

Søger du en uddannelse, der forbereder dig til en karriere som professionel skuespiller? Vil du arbejde med landets bedste undervisere, gå på en centralt beliggende skole og samtidig være en del af Københavns pulserende kulturliv? Så kom til skuespiller optagelsesprøve på Skuespillerskolen Ophelia i foråret 2019!

Alle er velkomne til at søge om optagelse. På Ophelia er der ingen særlige krav om alder, baggrund eller andet for at blive optaget på skuespillerskolen.

Du kan komme til optagelsesprøve enten d. 18. maj i Odense, d. 12. juni i Aalborg eller d. 16. juni i København

Prøverne foregår d. 18. maj på Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense, d. 12. juni på Teater Nordkraft, Teglgårds pl. 1, 9000 Aalborg og d. 16. juni på Skuespillerskolen Ophelia, Gasværksvej 4e, 1656 København.  

Optagelsesprøverne ligger i forbindelse med vores masterclasses i Odense, Aalborg og København. (Bemærk: selve masterclassen er gratis – husk dog stadig at tilmelde dig! – og man kan godt deltage i masterclassen uden at gå til optagelsesprøve. Men hvis du vil gå til optagelsesprøve i forbindelse med masterclassen, koster det et gebyr på 250,-.)

Optagelsesprøven til Skuespillerskolen Ophelia

Udvælgelsen varer en hel dag, eksempelvis fra 8.30 til ca. 18.00. Det præcise sluttidspunkt afhænger af, hvor mange ansøgere der skal igennem en samtale med juryen.

Dagen starter med fælles morgenopvarmning, hvorefter ansøgere bliver opdelt i grupper for at arbejde med scene- og stemmeteknik.

Efter frokost skal hver enkelt ansøger fremføre en scene, de har forberedt hjemmefra, fra et skuespil eller en film/tv-serie af eget valg. Det eneste krav er, at scenen skal indeholde situation, handling og karakter.

Hvis du har et andet modersmål end dansk, kan du spille på det, forudsat du sender os teksten på dansk. Din scene må højst vare tre minutter. Der vil være en stikordsgiver til stede. Husk at medbringe teksten.

Det, vi kigger efter i din scene, er, hvor troværdigt og medrivende du kan handle i karakter og leve situationen. Vi anbefaler, at du vælger en tekst, der handler om noget du personligt kan forholde dig til. Husk at medbringe tøj du kan bevæge dig i.

Sidst på dagen skal hver enkelt ansøger have en individuel samtale med juryen. 

Masterclass i skuespil (+Optagelsesprøve)


Hvis du ikke har mulighed for at gå til optagelsesprøverne i København i marts, april & juni, er der også mulighed for at gå til prøve i forbindelse med én af Ophelias årlige skuespiller-masterclasses, som bliver afholdt hhv. den 5. maj i Aarhus, den 18. maj i Odense og den 12. juni i Aalborg. 

Masterclassen er en introduktion af, hvad uddannelsen på Skuespillerskolen Ophelia blandt andet har at byde på og en mulighed for at prøve kræfter med forskellige former for skuespil. Dagens program byder bl.a. på Chekhov- eller Hara-teknik, stemmearbejde, tekstarbejde og vores grundlæggende Meisnerteknik.

I løbet af dagen vil du få mulighed for at arbejde med nogle af de fag, der undervises i på uddannelsen, og møde Ophelias professionelle undervisere. Du vil finde ud af, hvordan man bliver skuespiller, hvad man lærer på skuespillerskolen og hvad det kræver at arbejde som professionel skuespiller i Danmark.

Hvis man vil gå til optagelsesprøve i forbindelse med en masterclass, skal man deltage hele dagen. Som ovenstående skal man desuden fremføre en scene af eget valg og have en individuel samtale med de tilstedeværende instruktører.

Ansøgning til optagelsesprøven 2019

Ansøgningsfrist for ansøgningsskemaet er kl. 12.00 dagen inden den valgte optagelsesprøve-dato.

OBS: Hvis du skal til optagelsesprøve i forbindelse med en masterclass, er særskilt tilmelding til masterclassen også nødvendig! Gå til tilmeldingen for den kommende i Odense d. 18. maj.

Ansøgningsskemaet findes her. Du kan sende ansøgningen til vores skuespiller optagelsesprøve og masterclass elektronisk, med postvæsenet eller møde op med den personligt. Husk at medsende et vellignende foto.

Skulle du have nogle spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os på mail info@ophelias.dk

Gå til ansøgningsskemaet og få mere information om masterclass-tilmelding.