fbpx
3 ugers Laban kursus

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 04/03/2019
7:00 pm - 8:30 pm

Lokation
Skuespillerskolen Ophelia


3 ugers kursusforløb i Rudolf Laban BESS-koncept

Move and be moved. Med udgangspunkt i bevægelsespioneren og danseteoretikeren Rudolf Labans Body, Effort, Space and Shape, bliver man som deltager i kursusforløbet indført i en forståelse af BESS-konceptet.

Labans BESS-konceptet er funderet i den moderne dans. Det er primært blevet benyttet af dansere og til dansekoreografi i forhold til at udvikle nye måder at bevæge sig på. Senere er BESS blevet brugt i arbejdet med skuespillere med henblik på at forbedre deres ekspressive krop.

Om kurset

Kursusforløbet er udformet med henblik på, at begyndere og erfarne får en indføring i grundtyper af øvelser og variationer med fokus på BESS-konceptet og indføring i øvelsernes dynamik og kvalitet. Med udgangspunkt i BESS-konceptet retter vi fokus mod at opleve og udfolde krop og sind. Vi skaber et rum hvor vi kan styrke vores intuitive fornemmelse i bevægelse, ved at skabe plads og rum til at styrke det ekspressive udtryk.

Deltagerne har mulighed for at undersøge, hvordan bevægelse tjener som et middel til personligt udtryk, ekspressivitet og kommunikation.

Metoderne introduceres trinvis, med feedback og refleksion, så de er direkte brugbare og oplevende for både erfarne og nybegyndere. Forløbet er et samspil af bevægelse, meditation, afspænding og berøring. Nogle af øvelserne er individuelle øvelser, andre foregår i små eller større grupper.

Formål

Kursusforløbet er for dig, der ønsker at styrke din kropsbevidsthed og kropslige resonans samt styrke dit ekspressive udtryk ved at opdage nye måder at bevæge dig på. Der åbnes op for at mærke kroppen i bevægelse og i stilstand i forhold til emotioner og ekspressivitet, hvilket særligt er brugbart i skuespil. Skuespillerskole elever vil kunne anvende deres læringserfaringer fra kurset direkte i tekst og i arbejdet med en karakter.

Kurset forløber over 6 gange å 1,5 time pr. gang i ugerne 10, 11 og 12, hver mandag og onsdag kl 19.00-20.30. Holdstørrelse: max. 15. Det foregår på Skuespillerskolen Ophelia på Vesterbro i København.

OBS! Rabattilbud kan ikke kombineres med andre rabattilbud.

Tilmeldinger

Tilmeldinger er lukket til denne event.

Did you like this? Share it!