Nyheder          Billetbestilling         Presse          Om Ophelia          Kontakt          Kalender          Nyhedsbrev
 
mailhoved
KÊre modtager

Nu' det jul igen … og vi har meget at glæde os over. Skolen er i vækst, nye lærerkræfter og samarbejder er kommet til og skolens studerende er fokuserede og i overskud.
Vi glæder os over, at I er så mange der følger os, og I skal vide at vi sætter stor pris på jer. Rigtig glædelig jul til jer!

Her frem mod jul sker der ting og sager og der er mange små pakker vi glæder os til at åbne:
Meget snart afslutter 2.året deres farce-forløb med en hel akt af Georges Feydeaus 'Pigen fra Maxim', hvor timing og alvor betyder alt, hvis den ultimative belønning: latteren, skal indfinde sig.
Dagen efter kastes 1.året ud i deres ilddåb, når de præsenterer årets Juleshow. Vi har tårnhøje forventninger og som altid bliver det det bedste show nogensinde! ;)

  • Der er meget et se frem til i det nye år
  • Succesen fra 2014 vender tilbage
  • "Skrift er frysetørret tale” ( citat Frans Gregersen, lingvist )
http://ophelias.dk/userfiles/image/forestillinger/Sk%C3%A6rmbillede%202014-12-15%20kl_%2012_42_22(1).png
Der er meget et se frem til i det nye år

3.årets 7 studerende har netop søsat deres rejse med Peer Gynt og instruktøren Eyðun Johannessen. Dette eventyrlige samarbejde vil kulminere i en præsentationsforestilling i starten af det nye år. Forestillingen spiller her på ophelia i uge 4 i et helt ombygget "Ovenpå". Følg med på hjemmesiden og på gruppens facebookside.
Umiddelbart derefter vender filminstruktør Barbara Rothenborg tilbage for at lave hemmeligheder med 3.året. De nysgerrige må vente lidt på at finde ud af hvad, men det er noget med et tv-projekt ...

1.året skal en tur i centret med kropsimprovisationsteknikken 'Hara', mens de fortsætter med at gå i dybden med Sandford Meisners skuespilteknik.

Og til januar vil også en af Danmarks mest eminente undervisere i Butoh, Yael Gaathon vende tilbage og tage kærlig hånd om alle tre hold. Vi kan næsten ikke vente.
http://ophelias.dk/userfiles/image/forestillinger/Joel-Rooks.jpg
Succesen fra 2014 vender tilbage

Det nye år vil ligeledes byde på succesen fra New York, som vi håber kan blive tilbagevendende - Joel Rooks kommer nemlig igen til ophelia studio til to styks intensive Meisner-kurser over 6 uger. Et på begynder og et på avanceret niveau.
Ditte Marie Le-fevre vender ligeledes tilbage i januar med Meisner 2.
Læs mere om de forskellige kurser på www.ophelias.dk/studio
http://ophelias.dk/userfiles/image/forestillinger/Nini%20M%20Schou.png
"Skrift er frysetørret tale” ( citat Frans Gregersen, lingvist )

Skuespilleren formår at få os til at tro på det vi ser, det vi hører, på oplevelsen, på karakteren og på fortællingen. Vejen til den autencitet er mange, og en af dem er talen. Ordene og sproget. Fint vævet sammen med kroppen.
Som skuespiller arbejder man med at få en holdbar stemme, som kan klare store teatersale, mange forestillinger, kolde filmoptagelser, vrede udråb på friluftsscenen etc. - og mange tror at arbejdet stopper der. At alt andet i din tale, kommer ud af din impuls, din retning, intentionen og karakterens oplevelse. Men det er egentligt her det sværeste arbejde starter.
Som spiller er et mere sprogpsykologisk- og sprogvidenskabeligt funderet arbejde nemlig også et af de mange vigtige værktøjer. Det starter med at anerkende, at vi har det med at blive magelige, rent sprogligt - altså at udtrykke en følelse, en oplevelse, med altid kun et sprogligt og stemmeligt "symbol" eller kliché - i stedet for også at bruge af de mange andre variationer og nuancer, der findes af samme udtryk. I arbejdet forsøger vi at genfinde den nysgerrighed for sproget som børn har. At ville beskrive med større muligheder.
En anden mulighed er at acceptere at der er forskel på skrevet og talt sprog. At talesproget har visse regler, som en spiller ofte kan have svært ved at turde bruge af frygt for at lyde "sjusket". Men det er ikke sjusk når sproget lever. Når det former sig i tæt sammenhæng med tiden og med vores stemmer. Det tager lidt tid at acceptere.
En tredie del af dette arbejde er at udvide vores egne talesproglige fornemmelse af os selv: at kunne spotte egne vaner, pynt og fortolkninger, som vi individuelt har en tendens til at påføre vores talte version af en tekst. For så at kunne vælge at enten afstå fra egne vaner, da teksten fordrer en anden vej, eller medbringe dem, da det er lige i øjet!
Denne slags arbejde føles ofte som et laboratorium. Der søges, der afprøves og diskuteres. Vi prøver at sætte ord på den nyfundne viden for den enkelte og at overføre det - frit - til resten af skuespillerens arbejde. Igen, vi arbejder med forøgelsen af muligheder. Mulighederne i stemmen i talen, i ordet og i sproget. Flere muligheder og større troværdighed for fortællingen.

Stemmelærer og underviser-koordinator: Nini Matessi Schou

Med venlig hilsen
ophelia
professionel skuespillertrÊning

 
ophelia   -   Gasværksvej 4e   -   1656 Kbh V   -      -   tlf: +45 3331 0661